
Vit Hund-gravad lax. Ett kul tips till julbordet och enkelt att göra!
1 laxsida
2 dl enbär
½ dl hel vitpeppar
2 dl strösocker
1 dl salt
1 dl Mackmyra Vit Hund
2 dl vatten
Putsa laxen fin. Mortla sönder vitpeppar och enbär. Gnid in laxen med kryddorna. Blanda vatten, Vit Hund, salt och socker. Lägg laxen i en rymlig plastpåse, häll på de kryddor som inte fastnat på laxen. Häll över vätskeblandningen, massera laxen lite lätt. Sug ut luften ur påsen, knyt till tätt och låt ligga i kylen 3 dagar. Vänd påsen varje morgon och kväll.
Servera på en bit knäckebröd med hovmästarsås.
Jag hittade det här nya spännande receptet på Facebook. Nu har jag beställt en flaska från Macmyra så det blir till att testa receptet till Julen.
Ja dagarna de går och snön som var så ljus o vit har försvunnit igen. Dotra har tre dar på raken genomgått medling, besök av sos och samarbetssamtal. Jag beundrar henne mycket för att även om hon bryter ihop litegrann så hämtar hon sig snabbt och tar nya tag. Heja på Ingela. "Det vill gärna bli bra" sa Nalle Puh.
Min syster ringde från Kathmandu (eller hur man nu stavar det) Resan hade gått bra och allt var frid o fröjd. Flisan som från början bojkottade gästrummet har tagit det till nåder igen.
Hälsn...ing