Kajsa sitter på Sten.

lördag 12 november 2011

Pölsans biprodukt....

Låt inte lura Er av den oskyldiga blicken och den viftande svansen. Ett alldeles nykokt märgben släpper man inte frivilligt. Möjligen med nån typ av byteshandel...leverpastej t ex.
Nu står pölsan på svalning och vi ser fram emot lunchen. Den blev jättegod och fattas bara annat efter två och ett halvt dygns arbetsmöda.
Lunchen avnjuten och fem dubbla portioner nedfrusna till senare njutning. Palle har också hunnit med att göra tårtan till imorgon när vi får besök av 3 små pojkar och Ingela och Johan. Det ska bli jättekul.
Jag behöver hjälp med att fundera på vart man kan åka bort över julen ett par dagar. (julafton-juldagen kanske) inom Sverige. Bara för att slippa all julmatlagning och bara ta det lugnt. Har kollat på Idre Fjäll men där är det väl skidåkning som gäller och inte rullstol. Hör av Er med förslag!
Dagen avslutades med rött vin och ost och knäckebröd o tuttull. Vi har en leverantör av tunnbröd o kavelgris som finns på Sollerön. Tuttullen smakar precis som den från min barndom. Mamma och moster Karin brukade alltid baka tillsammans och då fick vi barn hjälpa till att skala den kokta potatisen som var en ingrediens i tunnbröd och Kavelgris. Sen skulle den malas i köttkvarn och det var vi barn som drog veven. Minns inte om det var kul eller tråkigt. Nu är det i alla fall kul att minnas.